Walcheren | Harbour Village: Luxe en duurzame oase aan het Veerse Meer

Harbour Village op het eiland Walcheren in Zeeland krijgt steeds meer vorm. Hier verrijzen 79 water- en strandvilla’s aan het Veerse Meer. Allemaal gebouwd met duurzame materialen en voorzien van alle denkbare luxe. Ze zijn bestemd voor het hogere marktsegment in Nederland, België en Duitsland. Voorjaar 2019 is het hele project gereed.

In Harbour Village worden naar het ontwerp van architect Paul Assink 71 watervilla’s en acht strandvilla’s van gemiddeld 218 vierkante meter gebouwd; allemaal met een hoog afwerkings­niveau. Iedere woning ligt aan het water en de meeste krijgen een aantal terrassen en een tuin. De strandvilla’s hebben in plaats van een tuin een privéstrandje. Alle woningen krijgen de beschikking over een eigen boothuis. De watervilla’s hebben de indeling van een splitlevelwoning. Hier kom je in de hal binnen. Op deze verdieping ligt ook de keuken. Van daaruit gaat een trap naar beneden, waar de woonkamer zich bevindt naast een steiger aan het water. De slaapkamers liggen op de eerste en tweede verdieping. Alle kamers hebben een terras, van elkaar gescheiden door grote schuifpuien met HR++-vierseizoenenglas. De oppervlakten van al deze villa’s zijn nagenoeg gelijk. Alleen de indeling varieert, waarbij gekozen kan worden voor een grotere masterbedroom of een extra terras op de tweede verdieping in plaats van slaapkamers. Ook voor de keukens en badkamers zijn veel opties leverbaar. Dit maakt iedere villa uniek. De strandvilla’s liggen direct aan het Veerse Meer, hier zijn de slaapkamers beneden gesitueerd. De woonkamer ligt daarboven, wat voor een spectaculair uitzicht over het meer zorgt.

Harbour Village boot

Omgeving
“We hebben heel de Zeeuwse kust afgespeurd en zijn uiteindelijk op deze prachtige plek midden in de natuur aan het Veerse Meer terechtgekomen”, vertelt René Hazeleger, projectontwikkelaar bij Het zilveren Schor. “Het Veerse Meer heeft een omtrek van zestig kilometer. Je kunt van hieruit met je eigen boot naar Vrouwenpolder varen, maar ook met de fiets naar Veere rijden, wat anderhalve kilometer verderop ligt. Historische steden als Middelburg, Vlissingen, Goes, Domburg en Yrseke liggen binnen handbereik. Net als de Oosterscheldekering. Ook zijn er in de directe omgeving een aantal negenholes golfbanen. We hebben het terrein zo’n drie jaar geleden aangekocht en zijn twee jaar bezig geweest om alle vergunningen rond te krijgen. Toen dat eenmaal gelukt was, konden we met de aanleg van de infrastructuur aan de slag. Dat was een uitdaging, want er was nog helemaal niets op deze plek aanwezig qua wegen, riool of glasvezelbekabeling.”

Harbour Village terras aan het water

Voorzieningen
Veel van de villa’s worden aangekocht als beleggingsobject en via het bedrijf Largo verhuurd. Naast de luxe uitrusting van de woningen zelf wordt ook een aantal algemene voorzieningen in het midden van Harbour Village gerealiseerd, zoals een sauna met wellnessruimte en een binnenzwembad. Er komen ook een restaurant en een winkeltje voor de eerste levensbehoeften, evenals een gezamenlijke receptie. Bij de horecagelegenheid wordt een passantensteiger aangelegd, zodat het restaurant ook voor bezoekers van buiten het park toegankelijk is. In de zomer zal er ook een recreatieteam aanwezig zijn dat diverse cursussen verzorgt, zoals zeilen, surfen en waterskiën.

Harbour Village badkamer

Materialen en afwerkingsniveau
“Omdat we aan en in het water bouwen, zijn alle villa’s, steigers en boothuizen met palen onderheid”, vervolgt Hazeleger. “Daarnaast zijn de boothuizen inclusief de vloeren van beton om ze duurzaam en onderhoudsvrij te maken. De beschoeiingen zijn gemaakt van gerecycled kunststof. Alle woningen zijn met prefab bouw opgetrokken We hebben gekozen voor donker metselwerk aan de onderzijde van de panden met daarboven stucwerk in gebroken wit. De houten delen van de villa’s zijn van gecertificeerd hout en in grijs en zwart uitgevoerd en de houten kozijnen zijn antraciet geverfd. Aan de binnenzijde kunnen de eigenaars hun eigen kleurstelling kiezen, maar aan de buitenzijde ligt deze vast. Voor het ruimtelijke en groene effect plaatsen we geen hekwerken, maar komen er alleen groenafscheidingen. En als de kopers het willen, installeren we zonnepanelen op het dak.”

Slaapkamer harbour village

i-project-infov3Projectinfo


Luxueuze villa’s voorzien van dito keukens

De toekomstige bewoners van de luxueuze watervilla’s in Harbour Village aan het Veerse Meer krijgen een woning die aan de hoogste standaarden voldoet, met optimaal comfort op ieder gebied. Dat geldt ook voor de keukens die in de villa’s worden geplaatst.

Keukenspecialist Tieleman Keukens uit het Zuid-Hollandse Middelharnis levert de luxueuze keukens, die aansluiten bij de hoogwaardige architectuur van de villa’s. “Dit doen we in samenspraak met de kopers van de huizen”, vertelt Edwin Klepper, hoofd Bedrijfsbureau bij Tieleman Keukens. “We hebben enkele voorbeeldkeukens ontworpen, maar uiteraard kunnen de kopers hun keuken ook samen met ons geheel naar eigen wens ontwerpen. Ze zijn volledig vrij in hun ontwerp, kleurstelling en keuze van inbouwapparatuur. In onze ruime showroom met lunchroom (en binnentuin), kinderbios en LivingWall, kunnen de klanten de diverse mogelijkheden bekijken, ideeën opdoen en hun eigen keuken samenstellen. Een kookeiland, de keuze voor wel of geen bovenkastjes of geruisloze inbouwapparatuur, wij verzorgen het graag. We werken alleen samen met gerenommeerde en betrouwbare leveranciers. Daarnaast beschikken we over een eigen montagedienst met zo’n dertig monteurs. Zodra het ontwerp in samenspraak met de koper definitief is vastgesteld, zorgen wij met onze eigen mensen voor de perfecte montage en afwerking. Het gebeurt zelden, maar mocht er onverhoopt een storing optreden in een keuken dan zorgt onze servicedienst snel voor een passende oplossing.”

Tieleman Keukens is een zelfstandig solide familiebedrijf dat wereldwijd werkt en al meer dan 55 jaar haar klanten naar volle tevredenheid bedient. Hierbij staan kwaliteit, klantvriendelijkheid, service en snelheid hoog in het vaandel.

Villa's, steigers en boothuizen


Geavanceerde gashaarden voor villa’s Harbour Village

Op een warme dag kunnen de bewoners van Harbour Village heerlijk toeven aan het water. Maar ook als het iets kouder is, kunnen zij genieten van behaaglijke warmte, dankzij de op afstand bedienbare gashaarden, geleverd door Haardencentrum Hoevelaken.

“We denken al tijdens de bouw met de aannemer en koper mee over de beste posities om een prachtige haard te plaatsen”, vertelt Stefan Jonkers, adviseur bij Haardencentrum Hoevelaken en verantwoordelijk voor de verkoop. “Doorgaans kiezen de toekomstige bewoners voor een inbouwhaard in de woonkamer, maar we hebben ze ook al geplaatst in een gepotdekselde wand bij het terras. Er is keuze uit allerlei formaten, van compact tot groot met verschillende vlambeelden en warmte-intensiteit. De voornamelijk plaatstalen gashaarden worden desgewenst volledig weggewerkt in de wanden. En al naar gelang de keuze van de koper gesausd in de kleur van de wand of juist in een contrasterende kleur, met daarnaast diverse haard- en meubelcombinaties. Met ons geheel eigen team bieden wij een compleet pakket aan service, van installatie en nazorg tot volledig onderhoud.” www.haardencentrum-hoevelaken.nl


Bouwinfo

Opdrachtgever
Zilveren Schor Developments, Oosterbeek

Architect
Paul Assink, Oosterbeek

Hoofdaannemer
Wim Top aannemer, Koetwijkerbroek

Constructeur
Ingenieursbureau Bartels, Veenendaal

Installateur
Kroneman Installatietechniek, Scherpenzeel