Ramen met authentieke uitstraling voor monumentale panden

Nederland kent vele monumentale panden. Panden met een klassieke uitstraling waar we bij de aanblik ervan even teruggaan in de tijd. Wij Nederlanders zijn trots op ons erfgoed en dienen daar ook goede zorg voor te dragen dat dit behouden blijft. Elk pand heeft onderhoud nodig en zo ook deze panden. Het is dan ook van groot belang om met de huidige technieken producten toe te passen, die de uitstraling van vroeger nabootsen maar wel aan de eisen van de tegenwoordige tijd voldoen. Het FAKRO retro dakraam is zo’n product.

Klassieke uitstraling
Bij monumentale panden is het van belang dat het oude karakter bij de aanblik zoveel mogelijk behouden blijft als er nieuwe producten worden toegepast. Daarom hebben de Retro dakramen van FAKRO aan de buitenzijde een diepzwarte uitstraling en is er een elegante middenstijl over het glas geplaatst. Dit geeft het raam dat extra beetje karakter dat oude panden bezitten.

Sterke isolerende eigenschappen
Retro dakramen van FAKRO bezitten hoge isolatiewaarden en voldoen daarmee aan de eisen van het Bouwbesluit. Ze worden standaard voorzien van HR++ glas en het is mogelijk om dit te verhogen naar triple glas voor een energiezuinige woning. Om het dakraam verder af te maken, kan aan de buitenzijde een waterkerend manchet toegepast worden, die voorkomt dat water langs het raam naar binnen sijpelt.