Officiële opening Hogeschool Rotterdam Business School

Donderdag 31 augustus jl. heeft tijdens de opening van het collegejaar de officiële opening plaatsgevonden van de nieuwbouw van de Hogeschool Rotterdam Business School aan de Kralingse Zoom. Het gebouw naar een ontwerp van Paul de Ruiter Architects biedt onderdak aan de economische opleidingen die voorheen verspreid waren over verschillende locaties.

Het nieuwe, duurzame onderwijsgebouw van 13.000 m2 verbindt de al bestaande bouwdelen met elkaar en faciliteert hiermee 11.000 studenten en 850 medewerkers. De hogeschool creëert met de nieuwbouw een open, transparante leer- en werkomgeving waar studenten, docenten en medewerkers prettig leren, werken én verblijven.

Het nieuwe gebouw is toekomstbestendig ontworpen en flexibel in gebruik. Zo kan snel ingespeeld worden op veranderingen in het onderwijs. Dankzij een modulaire opzet van de installaties en de gevel kunnen wanden makkelijk worden verplaatst, waardoor ruimtes eenvoudig te wijzigen zijn in grootte en functie. Daarnaast stimuleert het gebouw ontmoetingen tussen studenten en medewerkers van verschillende opleidingen. In het centrale atrium zijn op alle verdiepingen open studiepleinen ingericht met een verscheidenheid aan meubilair, zoals loungemeubels en grote studietafels. Een imposante houten trap, die als een rode loper door het gebouw loopt, verbindt alle studiepleinen en is zo de blikvanger van het gebouw. De studiestraat fungeert als de centrale entree en ontmoetingsplek tussen de diverse bouwdelen van het complex.

Interieur Rotterdam Hogeschool

Het ontwerp van de nieuwbouw ontving het BREEAM Excellent label, het internationale certificaat voor duurzaamheid.

Dat dit een meesterwerk is geworden waar alle betrokkenen trots op zijn is duidelijk.
Een prachtig gebouw dat klaar is voor de toekomst.

SMT Bouw & Vastgoed is een toonaangevende onderneming, gespecialiseerd in realisatie van onderwijshuisvesting en maatschappelijk vastgoed. Hier concentreert zich meer dan 50 jaar ervaring in het uitvoeren van huisvestingsoplossingen voor onderwijs, zorg, sport, multifunctionele accommodaties en publieksfuncties. SMT is specialist op het gebied van Design & Build en door deze integrale aanpak kan SMT haar professionaliteit zichtbaar maken op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit. Dit levert vertrouwen op voor de uitvoering van een proces en het behalen van de einddoelstellingen.

Hal Rotterdam Hogeschool