Life Sciences Incubator op Utrecht Science Park officieel geopend

Op Utrecht Science Park staat een bijzonder nieuw gebouw: de Life Sciences Incubator (LSI). Achter de markante glazen gevel bevindt zich een toegankelijke en flexibele werkomgeving met zowel laboratoria als kantoren. Door efficiënt gebruik van de ruimte kan de LSI toekomstige groei en krimp van de gebruikers – zowel startende als beursgenoteerde life-sciences-bedrijven – opvangen. Giesbers Ontwikkelen en Bouwen en Mecanoo architecten waren verantwoordelijk voor ontwerp en realisatie.

Paul Ketelaars, partner bij Mecanoo architecten:
“Duurzaamheid is vervlochten met het integrale architectuurconcept van de LSI. De karakteristieke gevel vormt niet alleen de basis voor het energetische concept, maar geeft het gebouw ook een herkenbaar profiel en bijzonder ruimtelijk interieur.”

De schuine positionering van de gevelelementen in combinatie met het gebruik van de juiste zonwerende beglazing zorgt voor een natuurlijke zon- en warmtewering. De toepassing van glas en recyclebaar composiet heeft een positieve impact op de levenscycluskosten wat betreft vervanging, onderhoud en duurzaam materiaalgebruik. Resultaat van de integrale ontwerpaanpak is de hoogst haalbare duurzaamheidskwalificatie, BREEAM ‘Outstanding’. Het atrium is een indrukwekkende verblijfsruimte met veel daglicht dat binnenvalt door lichtstraten in het dak. Loopbruggen en trappen vormen shortcuts en bevorderen daarmee ontmoeting en samenwerking.

Oscar Schoots, directeur Utrecht Holdings en LSI:
“De innovatieve architectuur past perfect bij de ambitie van de LSI: een open structuur die samenwerking tussen bedrijven stimuleert. We zien dat dit werkt en dat bedrijven gebruik maken van elkaars faciliteiten. We hebben ook bewust gekozen voor een mix van startende en volwassen bedrijven. Zo kun je van elkaar leren.”

De LSI is mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie en bijdragen van de Gemeente Utrecht en de Provincie Utrecht. De Universiteit Utrecht en Utrecht Holdings zijn partner van de LSI.

Life Sciences Incubator Life Sciences Incubator Life Sciences Incubator Life Sciences Incubator Life Sciences Incubator Life Sciences Incubator Life Sciences Incubator Life Sciences Incubator