Integratie dochterbedrijf AML geeft OTIS een lift naar totaalaanbod

Otis kondigde gisteren de integratie aan van dochterbedrijf AML. Door deze integratie kan Otis voortaan een nog groter totaalpakket van zowel onderhoud als innovatieve oplossingen bieden voor alle merken liften. Volledige transparantie met een hoogwaardige totaaloplossing binnen de Nederlandse markt. Met de bundeling van krachten ontstaat een flexibel en onafhankelijk bedrijf dat de markt zal uitdagen en tegelijkertijd de betrouwbaarheid biedt van een wereldwijde marktleider. Klanten van Otis zullen door de overname direct profiteren van nog meer service, een uitbreiding van kennis en betere oplossingen.

 Als ’s werelds grootste fabrikant van liften, roltrappen en rolpaden, produceert, installeert, moderniseert en onderhoudt Otis al vele jaren lang het eigen merk liften en een kleine portefeuille van andere merken. “Dit is een fantastische uitbreiding”, vertelt Marc Deelen, Algemeen Directeur bij Otis. “We hebben de wens om nóg klantgerichter te kunnen werken. Om nóg meer service te bieden. Voor de eigen producten, maar ook voor andere merken. Dat is met deze integratie een feit. Opdrachtgevers kunnen nu voor nog meer liftmerken bij ons terecht: voor onderhoud en reparatie én voor oplossingen om te moderniseren.”

Nog meer service, een uitbreiding van kennis en betere oplossingen
De persoonlijke benadering die opdrachtgevers van Otis en AML gewend zijn, blijft bestaan. Wim van Helden, directeur AML: “Om dat te borgen en te zorgen dat er geen kennis verloren gaat, worden bestaande klanten gewoon door hun huidige accountmanagers en monteurs geholpen. Onder dezelfde voorwaarden. Maar we kunnen klanten nu ook sneller helpen én op meer vlakken. Er zijn immers meer medewerkers, met meer kennis van de complete liftenmarkt. Bovendien is er een betere landelijke dekking.”

Klanten profiteren direct van de extensieve kennis van alle merken liften. Otis is nu in staat alle mogelijke liften perfect en professioneel te onderhouden en repareren; liften van zowel het eigen merk, als van andere producenten. Ook als klanten willen moderniseren, biedt het bedrijf een totaalpakket aan merkonafhankelijke oplossingen. En die zijn altijd innovatief, door de inspanningen van de wereldwijd opererende R&D afdeling.

Techniek staat voorop
Het internationale Otis hoofdkantoor ontwikkelt de laatste technologische oplossingen voor klanten. Web based applicaties bijvoorbeeld, om een up-to-date statusoverzicht te krijgen van het onderhoud. Oplossingen om op afstand toezicht te houden. Of field mobility tools waardoor de monteurs hun werk nog beter kunnen uitvoeren. Dankzij de integratie van AML zullen deze technologische ontwikkelingen alsmaar verder doorontwikkeld worden.