Het eerste Van der Valk-hotel in Amsterdam!

Een mijlpaal aangezien het Van der Valk concern nog niet eerder in haar historie een hotel opende in de stad Amsterdam. De L – vormige hoteltoren van 14.400 m², ontworpen door Oever Zaaijer (OZ) ligt aan de Joan Muyskenweg bij Overamstel, naast de A2. Het viersterrenhotel wordt 67 meter hoog met 206 luxe kamers, drie restaurants, vergaderruimtes en wellness-faciliteiten. De grote ramen zorgen voor een open uitstraling en veel natuurlijk licht. 

Rollecate levert voor dit project ruim 2.800 m² aluminium kozijnen en de aluminium vliesgevels op de 3e verdieping. In de vliesgevel zijn twee dubbele draaideuren opgenomen. Enkele puien zijn brandwerend uitgevoerd (EW30) en de bereikbare puien zijn uiteraard inbraakwerend klasse 2 getest.

Voor dit project is gekozen voor Kawneer RT62 profielen voor de aluminium kozijnen en Schüco FW60 voor de vliesgevels. De raamprofielen zijn voorzien van een verborgen waterafvoer en worden geanodiseerd. Blank isolerende HR++ zonwerende beglazing met zwarte kunststofhouders maken het geheel af.

Rollecate is trots dat zij een onderdeel mag zijn van dit aansprekende project!

Tekst | Patricia van der Beek  Beeld | OZ architecten