Kingspan Unidek B.V.

Kingspan Unidek B.V.
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Postbus 10
5420 AC Gemert

T: +31 (0) 492 378 111
F: +31 (0) 492 378 217
E: verkoop@kingspanunidek.nl
W: www.unideksips.nl

  


Kingspan Unidek is leverancier van innovatieve oplossingen voor snel en efficiënt bouwen en isoleren. Deze oplossingen leveren een actieve bijdrage aan energiebesparing en optimalisatie van het wooncomfort. Dankzij de voortdurende aandacht voor milieueffecten tijdens productontwikkeling, productie en recycling zijn de isolatieoplossingen bovendien duurzaam.

De onderneming, opgericht in 1969 en voorheen bekend als Unidek B.V., is onderdeel van de Kingspan Group. Kingspan is wereldwijd leider op het gebied van hoogwaardige isolatie, bouwmaterialen en geïntegreerde solar-oplossingen.

 

 

 

Unidek SIPS, de basis voor elke gevel
Unidek SIPS (Structural Insulated Panel Systems) is een prefab oplossing om de gevel te vullen en te isoleren. Tevens is Unidek SIPS de drager van het kozijn en de gevelbekleding. Het gevelsysteem maakt een eenvoudige en goedkope realisatie van hoge isolatiewaarden mogelijk én biedt een ongekende vrijheid in ontwerp en afwerking. Unidek SIPS is een damp-open systeem en constructief zeer sterk. De basis bestaat uit sandwichpanelen met een kern van EPS die in de fabriek gekoppeld worden tot een samengesteld gevelelement. Op de bouw worden deze in een mum van tijd gemonteerd tot een totale gevel op basis van een uitgekiend montageplan. Uiteraard voldoet Unidek SIPS aan het Bouwbesluit (KOMO-gecertificeerd).

Met Unidek SIPS bouwt u aan de toekomst!

Nieuws gerelateerd aan Kingspan Unidek B.V.

Het nieuwe bouwen volgens authentiek recept

Nederland kampt met een ernstig tekort aan woningen. De komende jaren moeten er tienduizenden extra woningen worden gebouwd om die krapte op te vangen. Door een gebrek aan 'handjes' is prefabricage een hot item. Kingspan speelt daar op in met geprefabriceerde SIP-elementen gebaseerd op de sandwichtechnologie.

Lees meer »
Zwemcentrum Rotterdam

SIP-systeem geeft Zwemcentrum Rotterdam lichte en stabiele gevel

Achter de nieuwe gevel van het voormalige deelgemeentekantoor in Rotterdam Zuid gaat sinds begin dit jaar een gloednieuw zwembad schuil. Bouwcombinatie Ballast Nedam/Heijmans realiseerde de transformatie met lichte Unidek SIPS gevelelementen die voldoende stabiliteit bieden voor het gewenste gevelstucwerk.

Lees meer »
Kingspan Unidek

Slank gevelelement als basis voor gevel Amstel Tower

Het Unidek SIPS-gevelsysteem heeft zijn meerwaarde reeds in vele hoogbouwprojecten bewezen. Niet eerder werd het toegepast zoals bij de nieuwe Amstel Tower in Amsterdam. Het illustreert volgens Rolf Pennings van Kingspan Unidek de veelzijdigheid van het SIPS-systeem.

Lees meer »
Powerhouse Company

Amsterdam | Amstel Tower

De skyline van Amsterdam krijgt een ander aanzien. In opdracht van projectontwikkelaar Provast bouwt J.P. van Eesteren pal naast het Amstelstation de 100 meter hoge Amstel Tower. De nieuwbouw heeft volgens Paul Stavert van Powerhouse Company een enorm effect op de omgeving.

Lees meer »
Ontdek de SIPs bouwmethode

Ontdek de SIPs bouwmethode

De Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright was in de jaren 30 een belangrijke pionier op het gebied van SIPs. Inmiddels is de bouwmethode ook in Nederland sterk in opmars als duurzaam alternatief.

Lees meer »
Unidek SIPS gevelsysteem Genmab Utrecht

Utrecht | Genmab: Prefab elementen als basis voor verticaal gelede gevels

Na de Life Science Incubator is het Genmab Research & Development Center het tweede project op het Science Park Utrecht waar het Unidek SIPS gevelsysteem is toegepast. Het unieke gevelsysteem maakt een eenvoudige en goedkope realisatie van hoge isolatiewaarden mogelijk én biedt een ongekende vrijheid in ontwerp en afwerking.

Lees meer »