‘Samen staan we sterker’

Groot nieuws! Devenco Lifttechniek en TLC gaan binnenkort samen verder, onder één naam en vormen daarmee één van de meest complete dienstverleners in de Nederlandse liftbranche. Toch is de ontwikkeling minder ingrijpend dan zij op het eerste gezicht lijkt. Peter Weijermans en Eugenio Barroso Garcia leggen uit hoe dat zit.

In het hart van Nederland, op een steenworp afstand van waar de A28 en de A1 elkaar kruisen, staat het bedrijfspand van Devenco Lifttechniek. Vanuit het kantoor in Hoevelaken worden dagelijks duizenden opdrachtgevers ontzorgd op het gebied van service, onderhoud en renovatie van liften en roltrappen. Sinds 1 januari prijkt er een nieuwe naam op het pand: MP Devenco-TLC.

INTERNATIONALE AMBITIES
Eugenio Barroso Garcia, algemeen directeur van MP Lifts, vertelt hoe de krachtenbundeling in elkaar zit. “Sinds de oprichting begin jaren ’70 is MP uitgegroeid tot een uiterst succesvolle dienstverlener in lifttechniek. Niet alleen in thuisland Spanje, maar ook ver daarbuiten. Voor onze internationale ambities werken we samen met sterke lokale partners. Hierdoor zijn we inmiddels actief in 101 landen. Ook in Nederland: Devenco is sinds 2006 onderdeel van MP Lifts. Total Lift Care in Wieringerwerf sloot zich in 2008 aan.”

Peter Weijermans, directeur van Devenco, legt uit waarom de bedrijven nog intensiever gaan samenwerken: “Door de krachtenbundeling kunnen beide bedrijven totaaloplossingen bieden op het gebied van nieuwbouw, service en vreemd-fabricaten. Door die band strakker aan te trekken, versterken we onze slagkracht en onze flexibiliteit.”

WEINIG VERANDERINGEN
Is zo’n krachtenbundeling niet heel erg lastig voor opdrachtgevers? Weijermans gelooft van niet: “Nee, die zullen er niet veel van merken. Telefoonnummers en contactpersonen blijven ongewijzigd. Ons serviceniveau blijft ook hetzelfde. Nou ja, misschien merken ze toch wel iets: onze productcatalogus wordt veelzijdiger en onze dienstverlening wordt nog completer. Maar concreet zal er, behalve de naam, huisstijl en marketing, niets veranderen.” De marketing zal gelden als voorbeeld voor andere vestigingen, vult Barroso aan. “Onze filosofie luidt: ’Samen staan we sterker’. Zo zal het Nederlandse marketingbeleid ook uitgerold worden in de overige landen.”

SINDS JAREN ’80
Barroso vertelt dat MP al ver vóór de aansluiting van Devenco actief was op de Nederlandse markt: “De liften van MP worden al sinds de jaren ’80 in Nederland geïnstalleerd. De meeste passagiers hebben echter nooit opgemerkt dat ze in een MP-lift stonden, aangezien de liften de naam van de betreffende installateur droegen. Vanaf 2016 zal de naam MP Devenco-TLC zichtbaar zijn op onze producten. Vanaf 2018 wordt dat overigens MP Nederland.”

KLAAR VOOR DE TOEKOMST
Door de krachtenbundeling zijn de bedrijven beter voorbereid op de toekomst. Immers, de liftbranche staat niet bepaald stil. Weijermans vertelt hoe de sector zich ontwikkeld heeft: “Vroeger was een lift een standaardproduct. Functioneel maar inwisselbaar. Die tijd is voorbij: we leveren niet meer zomaar een lift. We kijken naar een situatie en zoeken daar de perfecte oplossing bij. Elk project is uniek. Het leveren van standaardwerk past daar niet in.”

ONE-STOP-SHOP
Door de krachtenbundeling van Devenco en TLC worden zowel het productaanbod als de dienstverlening completer. Weijermans: “We hebben straks álle denkbare lift-gerelateerde oplossingen onder één dak. Een one-stop-shop: of je nu een schaarlift, personenlift, autolift, platformlift, renovatie of service nodig hebt: MP Devenco-TLC heeft het allemaal in huis. Dat ’onder één dak’ moet je overigens niet letterlijk nemen: dankzij onze sluitende landelijke dekking hoeven klanten niet naar ons toe te komen. We leveren op elke locatie in Nederland.”