Amsterdam Pontsteiger: Eendrachtige samenwerking bij luxe keukens Pontsteiger

Asto en Siemens Huishoudapparaten leveren in eensgezinde samenwerking de keukens voor de 252 vrije sectorhuurappartementen van belegger Bouwinvest Residential Fund in het project Pontsteiger. Asto, een Rotterdams familiebedrijf sinds 1973, werd uitverkoren door de bouwcombinatie Dura Vermeer en De Nijs na een selectietraject.

“Sinds het oprichtingsjaar van Asto leveren wij het kwaliteitsmerk Leicht, het nummer 1 premium keukenmerk van Duitsland”, zegt directeur Martijn Waalboer, die samen met zijn broer als tweede generatie leiding geeft aan het bedrijf. “Asto is sinds haar bestaan specialist op het gebied van bouwgerelateerde projecten. Wij werken met een gerichte projectmethode en een op maat gemaakte aanpak. Zo ook voor het prestigieuze nieuwbouwproject Pontsteiger. Bouwinvest heeft gekozen voor een hoog afwerkingsniveau in het project. Met de combinatie van het merk Leicht en Siemens Huishoudapparaten is hierin de juiste vertaling gemaakt. Bouwinvest levert de kwaliteit die in de huidige markt wordt gevraagd. Uiteindelijk gaat het om de totaalbeleving van de eindgebruiker, die zich thuis voelt in zijn woning.”

Keuze voor kwaliteit
Op instignatie van de bouwcombinatie is daarbij de samenwerking gezocht met Siemens Huishoudapparaten als het merk voor alle apparatuur in de keukens. Waalboer: “Siemens is een partner waarmee we al jaren samenwerken. We zijn voor Pontsteiger samen tot het ontwerp van een product gekomen, waarbij we hebben gekeken hoe we de apparatuur van Siemens zo goed mogelijk en naar tevredenheid van de opdrachtgever in het keukenontwerp van Leicht konden opnemen. We hebben onze opdrachtgever daarvoor ook uitgenodigd in het inspiratiehuis 20|20 in Hoofddorp waar een uitgebreide collectie aan apparaten staat van toonaangevende merken op het gebied van keukenapparatuur. Bijzonder in dit geval is dat de keukens dus niet rechtstreeks uit de fabriek komen, maar dat Bouwinvest is afgeweken van de gebaande paden en heeft gekozen voor kwaliteit.”

De unieke samenwerking tussen Asto, Siemens en Bouwinvest heeft geleid tot drie typen keukens die specifiek zijn ontworpen voor Pontsteiger. “De apparatuur van Siemens geeft de kwaliteit van dit project aan”, stelt ook Wim op het Veld namens Siemens. “We bieden high-end apparatuur die bijdraagt aan de luxe uitstraling van de keukens. Denk daarbij aan de  brede inductiekookplaat, A+++ apparatuur voor koelen en vriezen, multifunctionele ovens zoals de stoom-bakoven en een volwaardige oven met magnetron. Natuurlijk ontbreekt de  vaatwasser niet en maakt een luxe designschouwkap het plaatje af. Kortom: bijzondere keukens in een heel bijzonder gebouw.”

Tekst | Henk Geist  Beeld | Asto