Amsterdam Pontsteiger: 3D-model leidend bij productieproces

In opdracht van de bouwcombinatie De Nijs-Dura V.O.F. is Hoco Beton in een vroegtijdig stadium betrokken bij het project Pontsteiger in Amsterdam. Het bedrijf levert ongeveer 6.500 m³ prefab beton in de vorm van onder andere stabiliteitswanden, liftwanden, kolommen, dakplaten, bordessen en trappen.

“Al jarenlang is De Nijs voor ons een opdrachtgever waar wij graag mee samenwerken”, zegt Ruud Smeets, bedrijfsleider bij Hoco Beton. “In het voortraject zijn we betrokken bij het uitwerken van het definitief ontwerp. Op basis van de beschikbare stukken hebben wij een calculatie gemaakt waarbij al direct het project in grove lijnen in 3D is uitgewerkt. Hoco Beton beschikt over een zeer moderne engineeringsafdeling waar BIM één van de sleutelwoorden is. Onze ruime expertise op dit gebied heeft zeker geholpen bij het binnenhalen van deze mooie opdracht.”

Selfsupporting
Hoco Beton is sinds 1973 actief in de specialistische toelevering van prefab betonnen bouwelementen en beschikt in de thuisbasis Weert over een eigen engineeringsafdeling, een mallenmakerij, een buig- en vlechtcentrale, productiehallen, een betonmortelcentrale en montageploegen in eigen beheer. Hiermee is Hoco Beton volledig selfsupporting. Smeets: “Wij produceren voor Pontsteiger vrijwel het gehele casco, exclusief de buitengevel. Het hele productieproces voor dit markante gebouw wordt bij ons aangestuurd vanuit één en hetzelfde BIM-model. Wij werken alles uit in 3D; van een spijkerklosje tot en met de wapeningskorf. Niet alleen intern zorgt dit ervoor dat je clashes in het voortraject kunt oplossen, ook de rest van de keten profiteert hiervan. Zo kan de installateur al vroegtijdig in het model zien waar zijn installaties in conflict komen met voorzieningen die in de prefab betonconstructie zijn opgenomen.”

Uitwisseling via IFC
“Voor de input van ons 3D-model blijven we afhankelijk van onder andere de architect en hoofdconstructeur. Binnen hun ontwerp kunnen wij onze specifieke productiekenmerken verwerken. Met de overige onderaannemers is er een uitwisseling op basis van IFC, zodat verschillende tekenpakketten met elkaar kunnen communiceren. Doordat de aannemer deze verschillende modellen kan beheren in één compleet model, kan hij op voorhand zijn bouwproces beter in de hand houden.”

Er zitten in de constructie van de Pontsteiger een aantal uitdagende en ingewikkelde elementen, stelt Smeets, zoals de zware stabiliteitswanden in het gebouw. “Een prefab betonnen wand met een wapeningshoeveelheid van 500 kg/m³ is geen uitzondering geweest in dit project. Ondanks dat de wapening volledig in 3D wordt uitgewerkt en hiermee de productiemachines rechtstreeks worden aangestuurd, zijn dit elementen die behoorlijk veel productiecapaciteit hebben opgeëist.”

Tekst | Henk Geist  Beeld | Luuk Kramer